Cases

Touristinfo Urk

Tourist Info Urk is de plek waar je heen kan voor recreatieve activiteiten op Urk. Tourist info Urk is onderdeel van Stichting Urk Promotie. Stichting Urk Promotie (SUP) is in 1996 opgericht door gemeente Urk en een drietal Urker horecaondernemers met als doel het promoten van Urk en haar ondernemers en het versterken van de Urker gastvrijheid.

De vraag

De vraag van de klant was een nieuwe website voor Touristinfo Urk met een koppeling voor ODP. ODP staat voor Open Document Presentation. Zij gebruiken een open platform met open documenten die verschillende websites kunnen gebruiken. De vraag was of wij een koppeling wilden maken met dit platform, zodat zij geen dubbel werk meer hoefden te leveren.

Onze aanpak

  1. Eerst zijn we aan de slag gegaan met een workflow of stroomschema. We deden een onderzoek hoe we de workflow van de bezoekers zo makkelijk mogelijk konden maken. We bekeken andere websites en gingen op zoek naar bestaande onderzoeken. Dit stroomschema maakten we samen af met de klant.
  2. Daarna maakten we het design. Hierin adviseerden we de klant om ook het logo mee te nemen in de nieuwe huisstijl.
  3. Na de goedkeuring van de klant, begon het technische gedeelte. Namelijk de API koppeling met het ODP platform. Een goede samenwerking met de klant was hierbij heel belangrijk.

“De website is volledig in nieuwe huisstijl opgeleverd. Alpha Producties voert niet alleen uit, maar denkt ook proactief mee. Zo bleek het voormalige logo niet te passen bij de nieuwe huisstijl, wat direct geresulteerd heeft in een passend nieuw beeldmerk voor Tourist Info Urk. Niet alleen de techniek, maar ook gebruiksvriendelijkheid en design worden in alle aspecten van de website meegenomen voor een optimaal eindproduct. Alpha Producties heeft ons ontzorgd zonder de controle uit handen te nemen. Met een fijne samenwerking en nieuwe website waar we trots op zijn tot resultaat!”

Stèfenny van Oosterhout – Stichting Urk Promotie
https://touristinfourk.nl/